De Wens de Wijsheid en het Wonderspel | Over ons
15301
page-template-default,page,page-id-15301,cookies-not-set,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Over ons

HET BEGON MET EEN WENS

600x600 Waar
De zussen Evelyne & Elysa Kramer uit Rotterdam zijn samen de bedenkers van De Wens, de Wijsheid & het Wonderspel. Evelyne is werkzaam als zelfstandig art director en grafisch ontwerper. Zij heeft een coachingsdiploma en een duidelijke visie op vernieuwing binnen het onderwijs, omdat haar getalenteerde zoon niet goed paste binnen het reguliere onderwijssysteem. Elysa is  sociaal psycholoog en heeft haar eigen bureau in Professionele aanmoediging: Encouragement. Zij coacht, traint en counselt volwassenen binnen haar eigen praktijk.
Evelyne Kramer had de wens om als ontwerper bijzondere leermiddelen voor de ondersteuning van de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind te bedenken en realiseren. Reden om in 2009 bij BGL te starten met een opleiding Kindercoaching.  In 2010 studeerde zij af met een coachingmethode voor kinderen in spelvorm, de eerste versie van ‘De Wens de Wijsheid en het Wonderspel’.
Na het voltooien van de studie waren de reacties op het Wonderspel zo overweldigend, dat Evelyne de hulp van haar zus, sociaal psycholoog Elysa Kramer, inriep om samen het spel verder te ontwikkelen.

EEN COACHINGSMETHODE VOOR KINDEREN EN VOLWASSENEN

600x600 KIDS2
Elysa, die als professioneel  trainer/ coach vooral veel ervaring heeft in het werken met volwassenen:  “Het spelen van het spel met volwassenen bleek een groot succes. Hierop besloten we om een Wonderspel te ontwikkelen van ±7 tot 77+ jaar met verschillende aanvullingen op het Wonderspel, zoals het Wonderspel Lesprogramma, de Wonderpaspoorten en Wonderschriften voor Kinderen en de Wonderkaarten en Mapping the Future voor incompany trainingen.”
De zussen hebben het spel vele malen gespeeld, getest en verbeterd.
Evelyne vertelt: “De uiteindelijk spelmethode is ontstaan door het bestuderen van verschillende stappen-methodes uit het oplossingsgericht coachen en verschillende interventiemodellen. De grootste uitdaging was voor mij om de stappen te implementeren in een spelvorm en het zo logisch mogelijk te laten ‘lopen’. Hierbij moest natuurlijk het gewenste resultaat van het nemen van de stappen niet uit het oog verloren worden.”
Iedere keer als ze het spel spelen zijn Elysa en Evelyne weer verbaasd over wat het Wonderspel teweeg brengt. “Dat hebben we samen zo bedacht en dat we mensen helpen om weer te geloven in hun eigen wensen en daarmee aan de slag te gaan is echt wonderbaarlijk.”