De Wens de Wijsheid en het Wonderspel | Coaching gaat óók over samen spelen en ontdekken
18883
post-template-default,single,single-post,postid-18883,single-format-standard,cookies-not-set,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Coaching gaat óók over samen spelen en ontdekken

16 mei Coaching gaat óók over samen spelen en ontdekken

De meest coaches zijn creatievelingen. Ze houden van spel en spelen en bedenken zelf allerlei werkvormen waarmee ze een coachee weer verder op weg kunnen helpen. Creatieve mensen houden van denken in oplossingen. Ze bekijken dingen vanuit meerdere perspectieven en denken vaak positief en doelgericht.

 

Ik beschouw mezelf als creatieveling. Opgeleid aan de kunstacademie en afgestudeerd als visueel ontwerper en grafisch ontwerper klinkt dat heel logisch.
Elysa, mijn zus en partner in crime, is afgestudeerd als sociaal psychologe en al heel wat jaren werkzaam als trainer en coach (en ook creatief!).
Eigenlijk willen creatieven niet in een hokje gestopt worden. Want, wat ben je nou? Een creatief denker die ontwerpt, maar ook traint en coacht en tegelijkertijd ook communicatie en designmanagement doet?

 

MTF Images4

Teamontwikkeling met Mapping the Future

RVA_Feature

Visuele Identiteit voor ReinvosVoorwindeArchitecten

 

Een ontwerper en een psychologe blijken heel wat meer raakvlakken te hebben dan dat je in de eerste instantie zou denken. De rode draad is ‘creatief denken’: spelen en ontdekken. Open staan. En wat wij er uiteindelijk mee doen, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Is het een creatieve sessie met een team begeleiden (zoals in mappingthefuture.nl) of een spelvorm bedenken voor coaches, trainers en iedereen die geïnteresseerd is in groei en ontwikkeling (zoals het Wonderspel en de Bronkaartjes)? Of het schrijven van een communicatieplan of het ontwerpen van een identiteit? Design thinking, oplossingsgericht coachen… Voor ons is the sky the limit. Een grote ontdekkingstocht met veel spel en creatie waarin we als doel hebben de wereld een stukje mooier en beter te maken.

 


Hoe ervaar jij het? Zie jij jezelf ook als meer dan één functie op papier? Een kok, een blogger en een foodfotographer. Een moeder, een (huis)manager, en de beste taartenbakker. Een relatie-adviseur, een vlogger en een yoga instructeur. Is dit de mens van de 21ste eeuw?
Wat ons opvalt is zodra je het gaat zien als een groot spel waarin alles mogelijk is, dan is ook alles mogelijk!