De Wens de Wijsheid en het Wonderspel | De Bronkaartjes uit het Wonderspel
18067
post-template-default,single,single-post,postid-18067,single-format-standard,cookies-not-set,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De Bronkaartjes uit het Wonderspel

06 jun De Bronkaartjes uit het Wonderspel

Een van de onderdelen uit het Wonderspel zijn de Bronkaartjes. Er zijn er maar liefst 162! In het Wonderspel mag je, na elke stap, een bronkaartje trekken. Maar je kan de bronkaartjes ook los van de stappen gebruiken. Elke dag een kaartje trekken, om je dag mee te beginnen, kan ook bijvoorbeeld.

 

Wat doen die kaartjes eigenlijk?

We gaan er vanuit dat iedereen beschikt over een eigen bron van wijsheid en daaruit kan putten. De kaartjes zijn hulpmiddelen om je eigen bron aan te boren. Ze zijn een speels, creatief en prikkelend element in het spel en bevatten wijsheden en eenvoudige oefeningen (Balansoefeningen, Chi Neng Qigong, Yoga, Tai Chi, Mindfulness, Theatersport, Energizers, enzovoort).
Bij de Bronkaarten gaat het er om dat de speler een verband legt tussen het getrokken kaartje en zijn eigen wens, door middel van associëren. Op welke manier kan het kaartje hem kan helpen met zijn doel? De speler krijgt nieuwe inzichten die hem kunnen helpen om zijn doel te bereiken.
Door te werken met associaties stimuleer je je creatieve denkvermogen. Dit kan goed van pas komen wanneer je je doel wilt visualiseren.

 

Zes symbolen

Er zijn zes verschillende Bronkaartjes, gekenmerkt door een eigen symbool: Kennis en inzicht, Kracht, Balans en beweging, Hier-en-nu, Actie en spel en Inspiratie. Elk symbool heeft 27 kaartjes. In het spel zijn de symbolen ook terug te vinden op de speciale dobbelsteen, die tijdens het spel wordt opgegooid.
Om je kennis te laten maken met de Bronkaartjes zullen we de komende twee weken dagelijks een kaartje trekken. Neem iets in gedachte wat je graag zou willen veranderen in je leven, neem een wens, een doel, een doelstelling van de dag, een vraag…

 

Dit is het eerste kaartje. We zijn benieuwd welke associaties bij jou naar boven komt en hoe dit in relatie staat tot jouw gedachte.
Klik hier om het Bronkaartje te bekijken

Balans en beweging-kaartje

 

Op onze Facebookpagina zullen we de komende twee weken iedere dag een nieuw Bronkaartje trekken.