De Wens de Wijsheid en het Wonderspel | De superheld!
18538
post-template-default,single,single-post,postid-18538,single-format-standard,cookies-not-set,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De superheld!

18 aug De superheld!

Look… up in the sky, It’s a bird… it’s a plane… it’s een Superheld! Vandaag is een bijzondere held geland in Wonderspelland… Met niet één maar twee nieuwe interventiekaarten!

 

Samen met onze Wonderspelcollega Patricia Kroes-Vonk, hebben we een set van twee nieuwe interventiekaarten gemaakt (deel 1 en deel 2). De twee delen kun je los van elkaar gebruiken, met en zonder het Wonderspel. Patricia is verantwoordelijk voor het idee en de tekst en wij hebben haar Superhelden-concept in de juiste vorm gegoten. Et voilà!
Wij zijn enthousiast!
Een interventie voor jong en ouder 🙂 Hieronder beschrijft Patricia in het kort waar de interventies over gaan.

 

Deel 1 ‘De Vliegende Start’

De Vliegende Start

De Vliegende Start bestaat uit een serie warming-up oefeningen. In de interventie gaat het erom dat je het creatief denken van je client of coachee (de speler) aanwakkert. Met de interventie krijgt de speler een beter idee dat creativiteit gaat over soepel denken, dingen van verschillende kanten bekijken en nieuwe oplossingen zoeken. Je gebruikt deze interventiekaart wanneer je merkt dat de speler vast loopt. Je ziet dat hij niet goed weet welke oplossingen hij kan aandragen om zijn doel te bereiken. Wellicht dat de speler een portie zelfvertrouwen kan gebruiken in het vrij en hardop nadenken.
Download ‘De Vliegende Start’ hier.

 

Deel 2 ‘De Superheld’

Superheld

Na de warming-up ‘De Vliegende Start’ gaat de speler onderzoeken welke oplossingen hij kan aandragen om zijn doel te bereiken. Je gaat verder met deze interventie als je ziet dat de speler gevangen zit in een manier van denken/kijken naar een probleem dat op dat moment speelt. En als een speler meer zelfvertrouwen kan gebruiken.
Ben je nieuwsgierig geworden? Download ‘De Superheld’ hier.
Of kijk voor meer andere interventiekaarten op deze pagina.

 

Nieuwsgierig naar het Wonderspel geworden? Klik dan hier.
Veel (speel)plezier en deel deze blogpost of de interventies gerust met jouw contacten!

 


 

Over de gastauteur

 

Patricia Kroes-Vonk werkt vanuit haar eigen bedrijf Eizersterq als coach van Anders doen = anders denken.

De creativiteitsboost die je bij Eizersterq krijgt is De nieuwe energie drank die jou laat vliegen. Nieuwe mogelijkheden zien, vergroten van probleem oplossend vermogen, flexibel zijn en omgaan met veranderingen dat is Eizersterq voor nu & later!

Een betere wereld begint bij creativiteit, dat kan jij!

Als ik 1 ding mag kiezen wat mij aanspreekt in de breedste zin van het woord creativiteit is dat FAUTEN maken mach. ‘Creativiteit in mijn leven heeft dezelfde functie als zuurstof. Het geeft mij een gevoel dat ik van top tot teen leef!’

www.eizersterq.nl