De Wens de Wijsheid en het Wonderspel | De Wens, de Wijsheid en het Wonder – kort verhaal
17675
post-template-default,single,single-post,postid-17675,single-format-standard,cookies-not-set,woocommerce-no-js,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De Wens, de Wijsheid en het Wonder – kort verhaal

08 mei De Wens, de Wijsheid en het Wonder – kort verhaal

Er was eens een bijzondere, open en nieuwsgierige jongen. De jongen had een groot hart en had ook grote dromen. Hij leefde bij zijn ouders in een warm en liefdevol gezin. Hij was het oudste kind in een gezin met twee broertjes en twee zusjes.

 

Zijn ouders wisten dat er eens een dag zou komen dat de jongen weg zou gaan. Hij zou de wereld in trekken om zijn dromen waar te maken. De jongen had de wens om betekenisvol te zijn en een betere wereld te creëren voor zichzelf en de mensen om hem heen.
Om zijn dromen waar te maken moest de jongen op zoek gaan naar de ‘Wijze’. Deze zou hem verder kunnen helpen om zijn doel te bereiken.
De dag was aangebroken dat de jongen vertrok. Hij nam afscheid van zijn familie en begon zijn reis. Op zijn reis zou hij iedere week een stap zetten, dichter bij zijn doel.
In de eerste week bedacht hij nog eens goed wat zijn wens was. Iedere dag maakte hij zijn wens steeds concreter, alsof het al bijna zo was…
In de tweede week bedacht de jongen wat het voor hem zou betekenen als zijn wens zou uitkomen. En wat zou het betekenen voor de mensen om hem heen? Het voelde goed en elke dag voelde het beter.
In de derde week begon hij er direct erover te fantaseren, iedere dag weer: ’Hoe zou het zijn als…’ De mooiste beelden verschenen in zijn hoofd en hij werd steeds blijer. ‘Ja,’ zei de jongen, ‘ik zie het al helemaal voor me.’
De vierde week was aangebroken. En zo ook de lente. De zon scheen tussen de regendruppels door. De jongen rook de lente door de jonge bladeren en de geurende bloesems. Met zijn ogen dicht voelde de jongen de druppels regen over zijn gezicht glijden, terwijl de zon een fluwelen glans op zijn gezicht achter liet. Op dat moment voelde hij ook een zachte kersenbloesem nog net zijn wang raken. Hij raapte de bloesem op en besloot deze te bewaren in zijn dagboek, waarin hij iedere dag zijn pad naar zijn droom had beschreven. ‘Dankjewel bloesemboom, van nu af aan zal deze bloesem mij herinneren aan mijn droom…’
De jongen zou nu nog 8 stappen doen om zijn droom vorm te geven. Welke stappen de jongen nog meer zou zetten staat beschreven in het Wonderspel. Het pad dat de jongen tot nu bewandelde gaven hem inzicht in wat hij werkelijk wilde en waarom hij het wilde. Hij raakte steeds meer gemotiveerd om de volgende stappen te zetten.
Met het Wonderspel gaat een speler, onder begeleiding van een coach, op zoek naar zijn sterke eigenschappen en talenten. Hij neemt daarin zijn eigen wijsheid mee. Uitgaande van ‘De beste coach dat ben jezelf’ en ‘Leer jezelf beter kennen en kom erachter welke stappen je kunt zetten om van-wens-naar-wonder te komen’ geeft het spel de speler net dat extra steuntje in de rug om van zijn wensen zijn werkelijkheid te maken.
De reis is avontuurlijk, speels en creatief en geeft de speler tegelijkertijd ook een realistische kijk op wat er binnen zijn bereik ligt. Samen met andere spelers wordt er een team gevormd waarin iedere deelnemer elkaar support en feedback geeft in ieders eigen persoonlijke doel.